Chalocator
Recipes
B2B
Our story
Contact
Login

shop

account

winkelmandje

menu

CHAI BANANA BREAD WITH WALNUTS

Oh nee, weer een lading overrijpe bananen, wat nu? Nou, een plakje lekker bananenbrood is altijd een goede oplossing! Dit snelle en makkelijke recept laat je hunkeren naar meer en bevat een noodzakelijke dosis Chalo Vanille chai die het recept naar een hoger niveau tilt. Je vindt ook een lading walnoten in dit recept voor een lekkere crunch. Klaar voor het perfecte bananenbrood? Ja, graag!

Ingredients

200 g tarwebloem
3 theelepels bakpoeder
120 gr suiker
2 eieren
3 bananen (overrijp)
een snuifje zout
60 gr walnoten
120 gr boter
1 1/2 schepjes Vanille Chai
Sorry, nothing to see here...
It seems we can’t find what you’re looking for.

INSTRUCTIES

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe de droge ingrediënten in een kom: speltmeel, bakpoeder, suiker, een flinke snuf zout, en niet te vergeten de vanille-chai.
Neem een andere kom voor de natte ingrediënten. Smelt de boter in de magnetron of op laag vuur in een pan. Pureer drie bananen met een vork tot je een puree hebt.
Voeg de gesmolten boter toe. Voeg tenslotte de eieren toe.
Meng nu de natte en droge ingrediënten. Bij voorkeur met een mixer, maar u kunt ook een garde gebruiken. Hak vervolgens de walnoten fijn en voeg ze voorzichtig toe aan het beslag.
Vet een bakblik in met een beetje boter en bekleed het met bakpapier. Doe het beslag in de bakvorm. Optioneel: Snijd een 4e banaan doormidden en voeg deze toe aan de bovenkant van het beslag.
Bak het bananenbrood ongeveer 65 minuten. Dek het bananenbrood de laatste 20 minuten af met aluminiumfolie, zodat het bananenbrood niet te donker wordt.
Geniet ervan!

SHARE WITH FRIENDS

For the love
For the love
Of
Chai
Chalo’s recipe booklet
Try more good stuff

Browse our other recipes and find a dessert, drink or dish according to your preference.

Chai, Recipes
Chai, Recipes
Chai, Recipes
Breakfast, Dessert, Recipes