Chalocator
Recipes
B2B
Our story
Contact
Login

shop

account

winkelmandje

menu

Belgische thee Chalo wint prijs op internationale koffiebeurs: "Het is niet de cafeïne maar de kruidenmelange die een energieboost geeft".

MELSELE – Het bedrijf CHALO uit Melsele, verdeler van de traditionele Indische Chai Latte, is in de prijzen gevallen op ‘s werelds meest prestigieuze beurs voor koffie. Het deed dat met een variant met citroen en gember die koud geserveerd wordt als Iced Tea. Vandaag is CHALO al aanwezig in 30 landen, maar bezielster Gita Vanden Boer (42) hoopt dat de prijs nog meer deuren kan openen.

Kristof Pieters
11-07-22, 18:06
Laatsteupdate:
11-07-22, 18:35

Haar roots liggen in India maar Gita leerde haar geboorteland pas twaalf jaar geleden kennen. “Ik ben geadopteerd en toen ik 30 werd en zelf aan kinderen wou beginnen, heb ik de stap gezet om naar India te trekken”, vertelt ze. “Ik deed er vrijwilligerswerk in het weeshuis, waar ik ooit verbleef. Tijdens mijn verblijf leerde ik de cultuur van chai latte kennen. Iedereen, van bedelaar tot zakenman, houdt meermaals per dag halt bij de plaatselijke verkoopkraampjes. Terug thuis kon ik ons land nergens dezelfde kwaliteit van chai latte vinden. Dat triggerde me om het zelf in te voeren en betekende de start van Chalo, dat letterlijk ‘let’s go’ betekent.”

Lees het hele artikel hieronder of op HLN (in het Nederlands) 

SHARE WITH FRIENDS

Other blogposts

Chalo is zo verheugd om onze samenwerking met Zizou Bergs aan te kondigen als onze allereerste Global Brand Sports Ambassador. Deze jonge en zeer getalenteerde tennisser uit België zal Chalo vertegenwoordigen op alle tennistoernooien gedurende het hele jaar.

Discover the remarkable journey of Gita Van Den Boer, a spirited single mom and founder of the acclaimed company Chalo,

Ontdek de opmerkelijke reis van Gita Van Den Boer, een pittige alleenstaande moeder en oprichtster van het veelgeprezen bedrijf Chalo, die ambitie, ondernemerschap en haar Indische erfgoed combineert. Duik in haar verhaal in de First Floor podcast. Verwen uzelf en geniet van een chai latte terwijl u luistert!